Bruk Facebook-snooze på irriterende venner

Noen ganger blir Facebook-feeden din oversvømmet av innlegg som du kan synes er irriterende. Det kan ha politisk karakter, eller kanskje en venn som legger ut mange bilder du ikke kunne bry deg om.



I det siste, mange ganger var det eneste alternativet å 'unfriend' eller 'unfollow' dem. Men når du støter på dem neste gang, er det vanskelig. De vet hva du gjorde.

Men Facebook har en ny funksjon som vil hjelpe.





Facebooks Snooze-knapp

Facebook har gitt oss funksjoner som tillater oss å kontrollere det vi ser. Du kunne 'skjule' visse innlegg, men det hindret fortsatt ikke at nye dukker opp. Nå med Snooze kan du ta deg litt lengre lur fra spesifikke folks innlegg.

Hvis du velger det, vil Facebook slutte å vise innlegg fra den brukeren i en viss tid. Og personen vil ikke en gang vite at du gjorde det.



Hvordan bruke Snooze

Hvis du finner et innlegg som plager deg uansett grunn, kan du 'snooze' dem med letthet. For å starte velger du det aktuelle innlegget. Se deretter etter de tre prikkene i rullegardinmenyen øverst til høyre. Så vil du se alternativet Snooze.



Da kan du 'snooze' noen i 30 dager. Dette vil be Facebook slutte å vise innlegg for den perioden. Derfra kan du velge hvorfor du 'snoozed' personen hvis du vil.

Hvis du tilfeldigvis 'snoozed' noen, ikke frykt. Se etter angre-knappen under det merkede innlegget.



5 sikkerhetsfeil du sannsynligvis gjør

De fleste vet om virusbeskyttelse. De unngår rare nettsteder og spammy-meldinger fra mystiske mennesker. Men noen ting vi bare ikke tenker på. Her er fem måter du fremdeles kan være sårbar.